~Raggsokker~

Jeg har strikket sokker. Raggsokker. Enkelt og greit arbeide, og veldig greit å ha et lite lager av. Kanskje de skal være med på noe spennende i sommer. Eller kanskje de blir lagt i gavekurven. Vi får se. Uansett er de ferdige nå. Det er liksom ikke noen vits å blogge fire innlegg etter hverandre om ett og ett par. Derfor har jeg valgt å helle samle opp litt. 

 Disse er av "vanlig" Raggegarn fra Europris. Det er igrunn det jeg  har pleid å bruke, til nå. 

 

Disse er strikket av Viking Sportsragg, mitt nye favoritt-sokke-garn, tror jeg. Det er så merkelig, Raggegarnet og Sportsraggen består av akkurat det samme: 60% ull, 20% akryl, 20% nylon. Men de er som natt og dag å strikke med. Sportsraggen er mye mykere og lettere å arbeide med, og lukter annerledes også. Raggegarnet er stivt og skarpt å strikke med i forhold. Pluss at det lukter skikkelig ull/høy. Ei venninne av mamma strikker seg jakke av Sportsragg, det fikk jeg lyst til også. -Eller genser kanskje. På den lokale Jokerbutikken vår koster Sportsraggen 10,- nøstet, så det blir ikke så rådyrt heller. Jeg tillhører de som synes garnet på garnbutikkene er litt i dyreste laget, og jeg innrømmer det gjerne. Ikke noe å stikke under en stol det. 

 

Sokkene er strikket etter samme malen: 

* La opp 48 masker fordelt over 4 pinner.

*Strikket to rett, to vrang passe langt.

*Hælen er 28 masker bred, med 10 masker i tunga. 

*Fortsatte med rettstrikk på de to pinnene som blir under foten, to rett og to vrange oppå foten. 

*Felte av i "spiral", det vil si at jeg forskyver de to maskene som strikkes sammen ett hakk utover pinnene for hver omgang med felling. 

 

Nå har jeg vært og hentet bomullsgarnet jeg har bestilt, og gleder meg til å teste det ut :) 

 

♥ Diddi ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits