~Fra start til mål~

Det begynte med garnet, jeg har hatt det liggende lenge. Jeg måtte finne det perfekte prosjektet til dette garnet, for det er et litt spesielt garn. I alle fall for meg. Jeg har nemlig fått det av mamma, som fikk det av tanta mi for mange år siden. Det var ei av mine "beste" tanter, men hun er desverre ikke blandt oss lengre. Derav navnet på jakka også: Kari-jakka, etter tante Kari, som kjøpte garnet, i sin tid. Og garnet er rubin fra sparkjøp. Mørk rød, pluss litt koksgrå fra mitt eget lager til kanter.

Dette prosjektet, eller deler av det i alle fall, har vært med meg rundt om, blant annet på både geburs og strikkekafè. Det gjelder å få strikket når man kan, i alle fall er det viktig å ha med seg bunning i tilfelle man skulle bli rastløs og trenge noe å ha i hendene. Hvertfall hvis man er like strikkoman som meg :)

 

Alle deler ble strikker hver for seg...

 Jeg bestemte meg for å strikke rygg-stykket først, siden det er størst. For å være ferdig med det, liksom. Og det gikk jo veldig bra også, bare jeg tok meg tid til å lese og forstå mønsteret skikkelig. På tredje forsøk ble det riktig :)

 Så var det frem-stykkene, ikke noe problem, nå hadde jeg jo mønsteret i fingrene...

 Og så til sist, ermene.

 

Så var det "bare" å sy ned de grå picot-kantene, justere bredden på rygg-stykket, og montere herligheta. Jessda, som sagt, så gjort. Jeg sydde, klipte, snurpet sammen, strikket belegg og fram-kanter, sydde ned forkanter og belegg, pirket opp igjen forkanter for så å strikke og sy til på nytt. Så var det halskanten, og vips; FERDIG!!! Det tok sin tid, men -ahhh, hvad schønt...

 -Super-fornøyd! Kari-jakka blir perfekt å ha utenpå når en skal være alt fra hverdagsfin til borte-på-kalas-fin.

-Perfekt ♥!

Vurderer om jeg skal ha en fin knapp eller ei hekte øverst, men synes egentlig den er fin som den er også. Det står ikke noe om noe sånt i mønsteret....

 

Fakta:

Start: 11.februar, det første blogg-innlegget om prosjektet er "Det e helj"

Slutt: 27. mars ble jakka helt ferdig.

Garn: Rubin fra Sparkjøp, mørkerød, pluss litt koksgrått til kantene.

Mønster: "Kort, hullstrikket jakke" fra heftet " Moderne strikk",skrevet av Kari Hestnes, utgitt av Damm og søn i 2001.

 

Ha ei strålende fin uke, jeg for min del håper også på strålende fint vær, så snøen smelter fort ;)

 

♥ Diddi ♥

Én kommentar

Irene

28.mar.2011 kl.22:56

Så koselig med en Kari jakke <3 På Solvang er det et Kari-rom, etter den samme - tvers gjennom goe og snille tanta di.

Skriv en ny kommentar

hits