Tovekrøll igjen

Jeg har vært flink. Jeg har gjort akkurat som det står, likevel gikk det ikke helt etter planen nå heller. Jeg har strikket masse fint, fargerike votter og ladder i mykt og deilig garn. De skulle toves, alle mann. Min erfaring med toving er etterhvert ikke bare blitt positiv.

 

 

Første par ut, kjørte de på 60 grader, slik jeg "alltid" har gjort:

 Resultat: de er x antall nummer for små... Typisk....

 

Men jeg ga ikke opp av den grunn, og strikka ett par ladder til, pluss ett par votter, -På 40 grader må det da gå bra, tenkte jeg.

 
Joa, de ble ikke riktig så små og harde, men dog, de er for små disse og. Vottene skal være damestørrelse men jeg har ikke sjans på å få de på. Så konklusjonen blir igrunn at jeg ikke gidder tove mer. På ei stund i alle fall. Skal nok prøve igjen. Om ei stund. Med et annet garn....  -Trur eg... ;)

 

Ellers har helga vært fin, masse sol, og kos. Jeg har til og med fått strikket årets første ute-strikk. Endelig :)

 

♥ Diddi ♥

3 kommentarer

akbhandy

20.mar.2011 kl.20:43

Uff så uheldig du har vært med tovinga da. Skjønner at du ikke vil prøve på en stund nå, men du må ikke gi opp. Når jeg tover er det som regel med Fritidsgarn eller Cortina Soft og det er stor forskjell på hvordan det toves. Tøfler av Cortina ble mer enn nok tovet etter 1 time på 40 grader. Mens Fritidsgarnet må har litt lengre tid. Er veldig greit å prøve på kort tid og på lav temperatur, og heller tove flere ganger. Lykke til neste gang du tar sjangsen på å tove. :-)

dandilion

20.mar.2011 kl.20:51

Jeg har heklet en pulsvarmer og skal selvfølgelig hekle en til. I butikken ble det nevnt toving for hånd, men jeg lurte på å ta sjansen på maskin. Litt latskap, kanskje ;) Dersom de krymper veldig får jeg gi dem til noen med mindre hender. Så sant de fortsatt er brukbare... Jeg får ta til meg tipset til akbhandy ovenfor her :) Sånn på sikt har jeg tenkt å prøve meg på å strikke sitteunderlag og tove det. Jeg foretrekker å hekle, men har tenkt at jeg må gi strikking en (ny) sjanse.

Diddi

20.mar.2011 kl.21:02

akbhandy: Jeg strikket i cortina soft, og tovet på det korteste 40 programmet, men likevel... Ja ja, skal nok prøve igjen, bare jeg får det litt mer på avstand. Har fortsatt igjen en del garn så... ;)

Takk for oppmuntrende kommentar forresten!

Klem

Skriv en ny kommentar

hits