~Lue-feber~

De varmer deg på hodet, de er en viktig del an antrekket nå i denne kalde årstida, og de er kjappe å strikke. -Ja, jeg snakker selvsagt om luer!! Det hele begynte med at jeg kom over tre små nøster jeg hadde glemt at jeg hadde. -Ja, det er faktisk mulig! De var lyserosa, og av ekte ull, nærmere bestemt Østlandsgarn. Jeg sier var, fordi nå er de borte. Eller ikke borte da, men de har inntatt en annen form.

 

Nemlig lue-form:

 Her har de fått selskap av en kompis av annet garn også, videre følger en presentasjon av hver og en, med alle viktige detaljer.

 

 

~Sweet like candy~

 Materialer: Lyserosa Østlandsgarn, pluss en hvit rest i samme kvalitet.

Maskeantall: 112.

Strikkepinner:4mm.

Mønster: Lyserosa bunnfarge med hvite hjerter med tre omganger mellom.

God passform, passer perfekt på nøtta ;)

 

~

 

~Pink`n funky~

 Materialer: Lyserosa Østlandsgarn.

Maskeantall: 108.

Strikkepinne: 4mm.

Mønster: Vrangbordstrikk (2 rett, 2 vrang), men hver femte omgang er vrang.

 

~

 

~Til elskelingen~

 Materialer: Koksgrå og mørkerød Rubin.

Maskeantall: 112.

Strikkepinne: 4mm.

Mønster: 12 omg koksgrått, deretter 2 omg. mørkerødt, 6 omg. koksgrått.

Vrangbordstrikk (2 rett, 2 vrang) hele veien.

-Ei mjuk, varm og god lue fylt av kjærlighet, som matcher islenderen han allerede har. ♥

 

~

 

Det er så lett å bli hekta på slike små og reale prosjekter. Man blir fort ferdig, og får man nye idèer underveis, er det overkommelig å vente til den neste med å prøve dem ut. Da den første lua ble ferdig satt jeg i bil mellom Trysil og Elverum, og hadde selvsagt ikke med meg korte pinner. (Du vet, til å sette i når rundpinnen blir for lang.) Men heldigvis visste jeg om magic loop, og hvordan det skal gjøres, så jeg fikk den ferdig likevel.  Jammen godt man følger med på hva som skjer på håndarbeidsfronten! Nå vurderer jeg å prøve noe annet nytt; tå-opp-sokker med hæl av forkortede rader. Jeg har sett det ganske bra forklart, med videoer og det hele, så det burde være gjennomførbart. Men det blir nok ikke det første jeg gyver løs på, har noen planer med noe garn jeg har anskaffet først ;)

 

Ellers har jeg hatt ei fin helg, med litt "rakling" (-les vært borte på besøk), skitur, og god mat og drikke sammen med folk jeg er glad i ♥ :) .Håper du også hadde ei fin helg?

 

♥ Diddi ♥

6 kommentarer

akbhandy

30.jan.2011 kl.22:20

Flotte luer du har strikket. :-)

Therese

31.jan.2011 kl.11:15

Den hjertelua er som godis for øyet :) knallfine alle ihop, men likte spesielt godt den lyserosa med hjerter :) hehe, flink du er altså!

Ida

31.jan.2011 kl.18:58

Hei!

Så fin lue du har strikket!

Tenkte du ville være interessert i å høre om at Norsk Flid Husfliden nå kjører en konkurranse hvor vi oppfordrer alle strikkeentusiaster til å stikke en egen VM-lue. Vi kårer tre vinnere som blir premiert med hver sin eksklusive strikkepakke fra Arne&Carlos eller Tine Solheim, utviklet for Norsk Flid Husfliden. Les mer på http://madeinnorwaynow.no/min-vm-lue/

Håper å se ditt design der!

Mvh, Ida

Diddi

01.feb.2011 kl.08:56

Ida: WOW, så spennende! Det skal jeg garantert sjekke ut. Får jeg en god idè skal du ikke se bort ifra at jeg prøver meg på den ;)

Ida

01.feb.2011 kl.10:35

Kjempeflott:)

Diddi

01.feb.2011 kl.11:28

Ida: Når er fristen for å sende inn?

Skriv en ny kommentar

hits