Tovet

Tovet tullball, burde egentlig dette innlegget hete, for det var igrunn det det ble. Jeg har nemlig hatt oppskrift på ei tovet lue og en tovet hatt liggende. De fulgte med da jeg fikk oppskrift på tovede tøfler av en tidligere kollega. Men det fulgte ikke med noen bilder, så jeg var jo litt nysjerrig på hvordan de så ut. Derfor har jeg strikket en av hver, og som nevnt i gårsdagens innlegg, ble de da slengt i vaskemaskina. Og etter henholdsvis tre og fire omganger på 60 grader, er de nå erklært ferdige.

 

 

Slik så de altså ut før toving. Jeg glemte å måle hvor store de var, men tipper den lange "lua" er 75 - 80 cm lang (!).

 

 


Og her ser du det ferdige resultatet. Litt vekslende hell, vil jeg si. Bøttehatten ble slett ikke værst, den kan jeg godt bruke utover høsten og vinteren. Kanskje jeg lager flere i andre farger til og med?  Det skal du ikke se helt bort ifra.

Men denne "lua" som den het i oppskrifta..... Enten så har jeg misforstatt fellinga, eller så vet sannelig ikke jeg. Ser jo ut som hatten til paven! Kan hende han ønsker seg en varmere en til vinteren, så jeg skal sende denne til ham i julegave?... Eller, det går jo an å bruke den på 13. desember da, om man er "lucia-gutt", hvis jeg bare syr på ei stjerne foran... Jeg vet sannelig ikke jeg... Tror jeg skal lage noe annet av denne her... Sy ei matchende veske til bøttehatten kanskje... Hmmm, fikk litt å tenke på der...

 

♥ Diddi ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits