Ryddesjau og Fanakofta

I ettermiddag/kveld har jeg hatt en skikkelig ryddesjau i skapet på "jenterommet" hjemme hos mams og paps. Kombinert med en date med støvsuger og vaskefilla, ble det ganske bra til slutt. Det skapet var fullt, både av gammelt skrap, og av glemte skatter... Mest skrap som skal brennes, men også fine ting jeg hadde gjemt og glemt. Blandt annet fant jeg en bærepose med garn jeg ikke kan huske jeg har sett før. Men som mamma sa, -Høkken andre kan ha gånn i skøppet der da??? Så det er nok mitt likevel... Fryder meg over "nytt" garn, og spekulerer på hva jeg skal strikke av det etter hvert.Det er beregnet på pinner rundt 4,5 - 5 mm, så jeg trur det er nok i "posen med det rare i" til en genser, jakke eller kanskje et sjal.....? Hmmm..., får nesten lete gjennom mønsterene mine en dag, og se hva jeg har i riktig strikkefasthet. Man vet jo aldri.....

---♥---

Nå sitter jeg her med en god kopp te med honning oppi, og kjenner skikkelig etter hvor godt det er å ha gått gjennom det skapet. Har drøyd det en stund. Sitter også og tenker på Fanakofta jeg begynte på forrige uke. Det går virkelig framver med den, til tross for litt rekking no i dag. Men det må man nok bare regne med, når man driver med strikking, hekling og denslags. Spørs nok om ikke CSI var litt for spennende i går kveld, for det var da feilen oppstod (fnis). Men det var ikke mange omgangene jeg hadde strikket etter det, heldigvis, så det ble ikke så stort "tap".


Men når det gjelder strikkefasthet har jeg nok en gang funnet ut at jeg burde ha strikket en prøvelapp... Jeg lærer aldri, typisk altså... Jeg har jo strikket prøvelapp for ikke så lenge siden, men et garn jeg trodde var helt likt Smart i tykkelse. Og det stemte akkurat med det som sto på. Men jeg strikker nok en del løsere når jeg strikke mønster, for Fanakofta i størrelse small, skulle være 102 i omkrets. Mens den jeg har på pinnene er mer 130 ca.... Har ikke turt å måle nøyaktig enda... Verdens største krise er det ikke, for den skal jo klippes opp midt foran, og da er det jo bare å ta av litt  før jeg strikker på knappestolpen. Så jeg strikker videre i god tru på at det blir bra til slutt. Så får vi se da, om Bones i kveld er like spennende som CSI var i går. Jeg frykter nemlig at det er mer spennende, og da må jeg holde tunga rett i munnen, skal det ikke gå utover bunningen i kveld også!

 

Håper du har en koselig kveld!

 

♥ Diddi ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits