Lørdagspizza

Skal lage pizza i kveld, og i den forbindelse tenkte jeg å dele oppskrifta på min egen-designede pizza/pasta-saus med deg. Dette er ei oppskrift jeg har funnet fram til etter å ha lekt meg litt på kjøkkenet. Ved å bruke ulike krydder/urter i den kan den bli enten pizza-saus, pasta-saus, eller den kan brukes i "brennende kjærlighet" sammen med potetmos (sjøllaga så klart) og ost, til lasagne, som tilbehør til potetmos bla.a. Kan helt sikkert brukes til masse annet og, dette er det jeg har testa ut så langt. 

 

Du trenger: til 4 pers / en pizza i langpanne


en pakke (400 - 500 g) kjøttdeig / karbonadedeig el

en boks hakkene tomater (400g)

en terning kjøttbuljong

div urter (til pizza: oregano, persille, til pasta: dill, persille)

Lurt å begrense seg til to typer har jeg funnet ut, funker fint med en ferdig blanding også, eks: pizzakrydder. 

Ta det du har / det du liker. Det er bare å prøve seg fram :) 

 

Du trenger også: hvitløkspulver, 

smak til med salt og pepper. 


Slik gjør du: Brun kjøttdeigen i litt ojle / smør.

Hell over de hakkede tomatene, ca 1 dl vann og ha i buljongterningen + hvitløk og det krydderet / urtene du ønsker. Dette gjelder hvis du ha tørkede utrer på glass, er de ferske må de i til slutt. 

La det koke inn til passe konsistens mens du rører litt av og til. Tar ca 20 - 30 min.

Da er sausen din ferdig!

(Hvis den skal på pizza bør den avkjøles litt før du har den på ellers dreper du gjæren i deigen. )

 

Lykke til! 

 

♥ Diddi ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits