Et lite livstegn...

  

 

 

Nå har påsken kommet til vinduskarmen min. Så denne påskekaktusen på blomsterbutikken her om dagen, og fant ut at jeg måtte ha en sånn. Mamma har en stor en, men mistenker at den er like gammel som meg, så tar vel litt tid før denne er i samme liga hva størrelsen angår, men pyttsann. En så stor blomst  har vi vel strengt tatt ikke plass til i vårt lille krypinn heller, så kanskje like greit. Veldig fin er den uansett, stor eller liten. Og etter antallet knopper i den i dømme blir det mange blomster også. Venter i spenning på at de skal sprette ut i blomst, er så spent på hvordan selve blomsten ser ut. I potteplanteleksikonet jeg har "lånt" av mamma var det nemlig mange forskjellige typer blomster på disse kaktusene. Noe som minner meg om Karin Boye`s utrolig vakre og rørende dikt:


Ja visst gjør det ondt når knoppar brister

Ja visst gör det ondt när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer och det som stänger.
nog är det svårt när droppar faller.

Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt at vara ovuss, rädd och delad,
svårt at känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt at vilja stanna och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
brister som i jubel trädets knoppar,
då, när ingen rädsle längre håller,
glömmer at de skrämdes av det nya,
glömmer at de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit som skapar världen."

 

Ok, tørke tårene og over til neste tema... *Snufs* alright, da er jeg klar til å gå videre. Har nemlig tatt meg sjøl i nakken og ferdigstilt et par løpere siste dagene. Hadde syhelg med mams sist helg, men har lissom ikke fått ånden over meg å sydd ned kanten på de før nå. Hender jo man vil bruke kvelden på annet enn håndarbeid og faktisk, helt utrolig, men er faktisk godt å slappe av i blandt og. Men altså, da har jeg en julegave til ferdig. Den ene har jeg faktisk tenkt å beholde sjøl. 

 

  

 ♥ GRØNN GLEDE ♥

 Falt for det stoffet jeg har brukt i endene på denne her. Så var det å prøve å finne flere som passet bra til det. Og så er jeg så heldig å ha ei super symaskin med mange fine dekorsømmer på, så jeg fant en å bruke på denne og. Og med mams sin flerfargede quiltetråd fra USA måtte det jo bli bra ;) Ved litt nærmere studering av bildene her har jeg ikke fått av all tusjen på det mørkegrønne (streket opp for å være sikker på at sømmen ble rett), men det skal jeg ordne før den gis bort i alle fall. Tusjen går av med dampen på strykejernet, så det er ittno problem! Det var en liten digresjon, men siden det synes så godt på bildene synes jeg det måtte nevnes. Den ser også fryktelig skjeiv ut på det nederste bildet, må ha tatt bildet skeivt trur jeg, den er ikke sånn i virkeligheten... 

 

 

  

♥ SUNFLOWER ♥

Trur denne er min favoritt så langt, så denne skal jeg ha sjøl. Veldig "mine"farger, og så liker jeg jo solsikker veldig godt.. Så må bare skuffe de som kanskje trudde og håpet på å få denne til jul. Kan jo ikke gi bort riktig alle, Det går jo ikke...  Men har en til veldig lik under produksjon, så løpet er ikke helt kjørt da :)

Fant borden med solsikker på i en av mammas stoff-skuffer, og forelska meg momentant. Så da var det bare å lete etter stoffer som passer attåt. Kurv-stoffet i midten falt jeg også veldig for, synes det gir en morsom effekt. Så med litt oransje, grønt, en dekorsøm fra a Klara ♥, litt ruter og ett par uhell og dertilhørende gloser, ble denne løperen til :) Kantet med brunt fikk den en fin avslutning. Denne ser også litt skjeiv ut, men får bare skylde på fotografen. 

 

Men nå har jeg ikke mere å vise fram, og skolebøkene kaller. Så  -Vi talas da :)

 

♥ Diddi ♥ 

Én kommentar

fripple

18.mar.2010 kl.12:26

Dæken så effektiv du har vurri da :) hehe, sunflower løperen ble knæsj! Gleder meg alt tel neste sydag, når enn den blir ;) No begynner det dessuten å våres veldig nedi her, så driv å planlegger når det passer at dekk kjem ned, så vi får handla oss litt mer godsaker :) Jeg lytt hvertfall ha noen flere blonder og skråbånd.. Ha en god dag, Ingrid!

Skriv en ny kommentar

hits