Geburs

I går hadde Thomas geburs, ble 28 år, guten :) Og dagen var lang, men koselig! Jeg har jo skrevet litt om forberedelsene i tidligere innlegg, men oppsummerer menyen her:

Helstekt tiur med tilhørende saus
Kjælknøl med tilhørende saus
Waldorfsalat
grønnsaker og poteter

Dessert:
Kirsebærkompott
Vaniljekesam
Knuste julekaker

Kaker:
Marsipankake
Ostekake
Kringle
Bladkrans

Alt ble faktisk vellykket, heldigvis. Jeg var jo litt bekymret på forhånd, men uten grunn, viste det seg :) Ja, vannet hadde fryst da men, det rår vi jo ikke over uansett... Hadde selskapen hos mams og paps (synes vi har litt dårlig plass til slikt i lille leiligheta vår), og natta i forvegen frøs vannet til, så dem måtte hente hos naboen. Håper dem klarer å tine opp igjen i dag :)
     Men hvis vi ser bort ifra vannet, så var det en vellykket ettermiddag og kveld. Maten ble bra, til og med tiuren, noe vi aldri har tilberedt før. Mamma ordna me kjælknølen, så den var kjempegod! Waldorfsalaten Thomas og jeg lagde ble veldig god, og marsipankaka (noe jeg heller aldri har laget før) ble også bra :) Så vi pustet lettet ut da kaffen var servert og vi skjønte det ikke var så mye mer som kunne gå galt.
     Tanta til Thomas hadde sendt inn navnet hans på trekningen av kringla i avisen, og han vant!!! Så vi hadde både bakerikringle med makronfyll, og hjemmebakt blandkrans med sukker og kanel i.Det aller mest spennende var vel egentlig om jeg kom til å fikse marsipankaka, og det gikk jo egentlig ganske bra. Litt vanskelig å tegne med sjokoladen, men ellers gikk det veldig greit :)Og hvilket motiv passer vel bedre enn dette? Vi hadde tross alt sjølskutt tiur til middag! Var litt uheldig da jeg skulle skjære av marsianen nederst,men da vet jeg at det må jeg passe på til neste gang. Smakte godt gjorde den og. Selv om vi ikke hadde jordbærsyltetøy som jeg pleier å bruke, så jeg tok bringebær vi hadde i fryseren og kjørte i blenderen sammen med litt sukker. Ble friskt og godt... Så det trur jeg jeg kommer til å fortsette med i framtida og :)
     Jubilanten fikk også masse flotte gaver, og det var bare ting han hadde ønska seg, så han var veldig fornøyd :) Bla a; pilkeutstyr, tursekk, ullundertøy, ullsokker, lue, kameraveske, jakke, ispigger mm..


2 kommentarer

Therese

18.jan.2010 kl.19:18

Så morosmt at du prøvde deg på kaka ;) Ho sir både fin og god ut! hehe.. Og: Gratulerer med dagen til Thomas :) hehe

Diddi

19.jan.2010 kl.11:43

Therese: Det var faktisk ikke så vanskelig som jeg trudde på forhånd. Sjokoladen var litt vanskelig å tegne med, men ellers gikk det greit igrunn. Mye takket være trinn-for-trinn forklaringa på bloggen din :)

Skriv en ny kommentar

hits